je bent niet de eerste

Waarom vind ik niets over voeding?

Fitness-island.com is goed in fitness-oefeningen, maar is geen specialist op het gebied van voeding. Ga voor voedingsadvies naar een erkende diëtist of voedingsdeskundige.

Waarom vind ik niets over voedingssupplementen?

Fitness-island.com is geen specialist op dit gebied. Daarom kunnen wij op dit gebied geen goed advies geven. Daarnaast is een groot aantal van de bezoekers van Fitness-island.com beginnend fitnesser. Fitness-island.com ziet het tevens als haar taak om vooral hen extra te beschermen. Daarom zie je bijvoorbeeld ook geen advertenties voor voedingssupplementen of spierversterkende middelen op de website. Wat is beter?

Thuis trainen of op een sportschool?

Beiden hebben voor- en nadelen. Thuis trainen kost praktisch niets. Je moet op zijn minst een paar goede materialen kopen, zoals een set dumbbells en een goed bankje, dat zowel plat als schuin kan staan. Dan kun je al heel veel oefeningen thuis doen. Voor thuis trainen heb je wel veel discipline nodig en het kan soms saai zijn. Naar een sportschool gaan kost uiteraard geld, maar je hebt er vaak een ruime keus aan toestellen en materialen. Bovendien is er begeleiding voor al je vragen en is er een kans dat je een maatje vindt. Want naast dat samen trainen gezellig is, kun je elkaar ook extra motiveren en helpen bij de zware oefeningen.

Waar zijn de cardio-oefeningen?

Cardio-fitness is een aparte tak van de fitness-sport, vooral gericht op conditie en minder op pure kracht(training). Denk aan sporten op een loopband, roeiapparaat of hometrainer. Fitness-island.com heeft bewust voor krachttraining-oefeningen gekozen.