Twists

GD Star Rating
loading...


Bij deze oefening heb je een rechte stok of stang nodig. Pak de stok of stang en plaats ‘m in je nek. Ga met je benen iets wijder dan schouderbreedte staan. Dit is de beginpositie. Van hieruit moet je twists / draaien maken met je bovenlichaam (positie 1/2). Je heupen en onderlichaam moeten op dezelfde plaats blijven (mogen niet meebewegen). Maak geen draaibeweging die verder gaat dan 45 graden. Vraag om instructies op je sportschool.

Met deze oefening train je met name de zij-buikspieren. Wij raden het af om deze oefening met gewichten uit te voeren, omdat de kans op rugblessures dan te groot wordt.

Om je buikspieren goed tot uiting te laten komen, is voeding een minstens even belangrijke factor als de oefeningen die je doet. Vraag om een persoonlijk dieet bij de sportschool of bij een diëtist.

Algehele trainingswijze

Maak vier series van elk maximaal 50 draaibewegingen naar links en 50 draaibewegingen naar rechts (dus in totaal 100). Dit is het maximale aantal draaibewegingen dat wij aanraden. Voor instructies die op maat zijn, verwijzen wij naar een sportschool. Neem tussen de series maximaal 30 seconden rust en ga dan vervolgens verder. Je zult merken dat je telkens eerder je zij-buikspieren zult voelen.

 

 

 

 

 

 

Twists, 6.5 out of 10 based on 11 ratings
  • Vond je dit een goede oefening?

,

Comments are closed.